Jade – newbornfotoshoot

Kleine Jade, de tweede dochter van trotse ouder Phylicia en Brett, en grote zus Livia. Livia had ik ook al als newborn mogen vastleggen een aantal jaar daarvoor. Dus het feit dat ik de tweede dochter ook voor mijn lens kreeg, was een grote eer.

Kleine Jade was heel vrolijk en heel wakker tijdens de eerste helft van haar fotoshoot, maar dat maakte de foto’s juist extra schattig. Kijk dat snoetje, met dat witte mutsje op! Ze kijkt recht in de camera. Smelt…

Uiteraard is Jade kort daarna gewoon in slaap gevallen en lachte ze heel lief. Toen ze op haar buikje opgekruld lag te slapen, kwam grote zus Livia haar knuffelen. Een moment dat niet meer terugkwam, want toen was de zin om mee te werken over.

Ook dat aspect komt kijken bij een newbornfotoshoot: de oudere kindjes zijn vaak tussen de 1 en 4 of 5 of 6 jaar als er een baby’tje bij komt. Dat is niet de gemakkelijkste leeftijdsfase om kinderen te fotograferen. Zeker als er een nieuwe baby in het spel is. De oudste zegt dan vaak ‘nee’, of wil gewoon niet op de foto. En dat is niet erg, maar wel jammer voor de ouders, omdat ze toch graag een foto van het hele gezin willen. Of in ieder geval van de kindjes samen.

Daarom werkt Studio VaVaVonne.nl rond het natuurlijke ritme van de baby en hoeven oudere broers en zussen maar hele eventjes mee op de foto. Er wordt snel gewerkt, vaak gebruik gemaakt van trucjes: teentjes tellen, “Waar zit de neus/mond/buik van de baby?” en dan laten wijzen. Of omgekeerde psychologie gebruiken en dan vooral vragen om “niet” te lachen of “niet te knuffelen met de baby” werken heel goed bij eigenwijze broers of zussen tussen de 2 en 4 jaar oud.

Hoe dan ook, het lukt 99,9% van de tijd om grote broer of zus op de foto te zetten met de pasgeboren baby. Mijn advies is ook altijd om niet te lang te wachten met het inplannen van de newbornfotoshoot. De oudere kindjes kunnen snel jaloers worden, als de eenmaal doorhebben dat die nieuwe baby blijft en dat ze mama met de baby moeten delen.

Het is een klein weetje, maar vaak van groot belang als je je newbornsessie wilt laten slagen en mooie foto’s van de kinderen samen wilt hebben voor in huis.

Heb jij een jong gezin, een baby op komst en weet je niet hoe jezelf al je kindjes op de foto krijgt? Dan kan de studio jou helpen met een broer- en zus-fotoshoot. Dat kan als newbornfotoshoot, maar ook als shoot voor de wat grotere kindjes. Bel of mail even met de studio voor meer informatie. We helpen je dolgraag en besparen je graag de stress die komt kijken bij het maken van foto’s van het hele gezin.

error: De inhoud van deze website valt onder het auteursrecht van Yvonne van Dalen | Studio VaVaVonne.nl Kopiëren of het maken van screenshots is bij wet verboden.